26 Ekim 2009 Pazartesi

ÖLÜMDEN SONRA YAŞAM VAR MI?




Şunu unutmayın ki!
Ölüm hakkında hiçbirşey konuşamazsınız. Çünkü ölüm hakkında konuşacağınız herşey yaşama girer...

Öncelikle herkesin fikrine saygı...
Herkesin fikri farklı olabilir. Sizin bildiklerinizi bilmeyebilir ya da siz onun bildiklerini bilmeyebilirsiniz.
Eğer siz inanıyorsanız nasıl inanıyorsanız öyle anlatın.
Aksi takdirde baskıcı bir tutum izlerseniz inanmak isteyenler sizin yazdıklarınıza inanmayacaktır.
Bu konuda kısa birşey söyleyeceğim.
"Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı kuantum fiziği hakkında belirli bir teori üretebilmeniz için 15 yılınızı vermeniz gerekir." Bir hintlinin inancı için söylediği söz de şudur: Benim inancımı anlamanız için bizimle 15 yıl yaşamanız gerekir." "Biz de müslümanlar olarak bizi iyi anlamanız için bizimle yaşamanız gerekir diyebiliyoruz."
Şu anda her biriniz dünyanın farklı yerlerinde dünyaya gelmiş olabilirsiniz. Her birinizin inancı farlı olabirdi. Belki de inanç adına şu sözleri sarfedebilirsiniz. "İyi ki başka yerde doğmamışım" Bu söz herkes için geçerlidir.



Dinimizde anlatıldığı gibi ölümden sonra ki hayat gayet açık ve net bir şekilde anlatılmış.
Tabi insan öyle hemen kolaylıkla inanmaz bunun için insanları hor görmeyin çünkü kalpten inanmak ayrı bir şeydir. Çünkü insan; neye ihtiyacı olduğunu bilmez. Geleceği bilmez. Bu yüzden insanın bir inanca kalpten inanması hayatında önemli bir yer tutar.

Dünya üzerinde yaşayan insanların ölümden sonraki düşünceleri birbirinden pek fazla farklılık göstermez. İnançların çoğunda ölümden sonra bir yaşam muhakkak vardır. Tarih boyunca süregelmiş bir inanıştır bu. "Atalarımın yanına gideceğim", "Kaybettiklerimin yanında olacağım" vb. sözleri sık sık duyarız. Ama ne gariptir ki ölüpte geri gelen insanlar yok bu yüzden inanışlarda bazı muallakta sorular olabiliyor. Acaba anlatılanlar doğru mu? Yoksa yanlış mı? Ne kadarı doğru? Neler yanlış? Ölenler neden geri gelmiyor? Bize orayı anlatmıyorlar?
Görülen hayaletler, sınır dışı olaylar, parapsikolojik olaylar, konuşmayan görüntüler vb olaylar bizi ya inanmaya sevkediyor ya da inanmamaya
Genelde görülen hayaletler pek konuşmuyor sadece görünüyorlar ya da sadece birileri görüyor. Ya da hallisülasyondan başka birşey olmayabiliyor bu yaşananlar.
Özellikle tekrar dünyaya geldiklerini idda edenler daha fazla ilgi topluyor. Çünkü bize anlatacakları olabiliyor. Öldüğü anı, sonra nereye gittiğini, neler yaşadığını anlatabiliyor.
Ama anlattıkları çok yüksek derecede inandırıcı olsa bile insanların çoğu onun tekrar geri geldiğine inanmıyor. Çeşitli teoriler sunuluyor anlattıklarını çürütmeye dair.
Anlattıkları sadece kendisi için bir kesinlik taşır başkaları için değil.

İnansanızda inanmasınızda Bu çok geniş bir konu işin içinden kolaylıkla sıyrılmamız zor...

Yaşam her canlıya bir haktır, ölümde haktır.

Hayat çok garip, çünkü onu hiçbirşeyle kıyaslaya mıyoruz...
Ancak ölenler onu kıyaslayabilir. Ve eminim ki sözleri şu olacaktır.
"Hayat bambaşka bir şey"


yildirayg
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder